Friday, March 13, 2009

Aiman tak kisah.....

Hari ni ada sambutan Maulidur Rasul kat SKPK.

Aiman dan Izzat segak sungguh berbaju melayu, bersampin dan bersongkok.

Rasa macam hari raya la pulak..

Bunga telur berisi gula-gula dah ku siapkan sebelum subuh lagi.

Warna hijau dengan silver.



Gambar hiasan semata-mata. Cilok dari tenet. Mintak ampun mintak halal pada tuan punya gambar.






Aiman pilih dulu warna silver, so Izzat amik hijau.

Begitu seronok dan teruja nak menra'ikan Maulidur Rasul kat sekolah.

Sambil pakai setokin mereka bernasyid dan berselawat. Nak keluar rumah masih lagi berselawat. Hmmmm bagus anak-anakku. Semoga kamu diantara yang mendapat syafaat Muhammad.

Sewaktu nak amik bekal kt meja makan, ada bunga telur silver atas meja. Haduiyai Aiman niihh.....

5 comments:

Tirana said...

Sekolah anak-anak kak tirana pun ada sambutan maulidurrasul hari ni..Masing-masing bergaya hari ni..hehehe

p/s Salam kenal Sally...terimakasih krn berkunjung ke blog kak tirana.

sally said...

haah lah Tirana, masa iron baju melayu tu, rasa mcm raya jer..ehehe.

selamat berkenala kembali.
baguskan dunia blog ni..dpt ramai kawan walau x penah jumpa..

aNIe said...

Sally...anak2 ni kalau ada apa2 function kat sekolah diorang memang bersemangat...si kecik akak pun ada cakap...nanti kat sekolah dia ada makan2 sebab ada sambutan maulidulrasul

Kujie said...

hehehehe..... kadang2..... dia dah pergi...
bekalnya tertinggal kt tangga rumah

sally said...

Kak aNie,
bebudak memang camtu ya kak..ingat seronok je..kita dulu masa kecik pun agaknya mcm tu jugak kan.

kak Jie,
punya seronok sampai lupa semua..hehehhe