Friday, May 8, 2009

Selamat Ulang Tahun Muhammad Za'im

Hari ini 8hb Mei, genablah usia anakku Muhammad Za'im 14 tahun. Dah besar dah anak ku ini..Mudah-mudahan anakku ini membesar menjadi anak yg soleh, mentaat perintah Allah, sentiasa ingat mama dan bapanya, menyayangi adik-adiknya. Menjadi orang yg berguna pada bangsa dan agama, insyaAllah.

Mari kita imbas kenangan semasa Za'im kecil. Sewaktu kecilnya? 'Buas'nya Allah aje yg tahu..dapat je kaki, tak de nak jalan-jalan nyer, terus je berlari, puas nak mengejar dari belakang..

Tenguklah keletah dia semasa kecil..





Habis basikal neneknya pun nak digodek..


















Tengok, motor Pakcik Ripin nak dirempit..sampai ke kaki dan tangan tu nak oii..umur baru 3 tahun, lesen lembu pun tak der..

















Anak omak yg pertama. intan payung, gunung meletup!! (usia setahun)
















Bila dah besar, susah nau nak amik gambar dia, pemalu ya amat..

















gambau recycled..masa gi genting hari tu..hehehe







Za'im ni tak banyak cerita, dia sangatlah low profile, mcm maknya la jugak..hahaha..Walaupun kulitnya agak gelap berbanding adik-adiknya tapi senyumnya maniiiissssss sekali..

Teringat masa dia kecil dulu, aku sering menyanyikan lagu 'anakku yg pertama' bila mendodoi dia tidur..almaklumlah anak sulung..rasa mcm best je bila nyanyi lagu tu..rasa macam 'kena' jer...hehehe.. tak caya? Cuba la nyanyi..klik kat
sini

Anakku yang pertama - M Daud Kilau

Kini aku gembira
Yang ku tunggu dah tiba
Anakku lahir sudah
Hai anakku yang pertama

Sungguh cantik rupanya
Lirik wajah ibunya
Betapa bahagia
Hai dengan kehadirannya

Kan kujadikan raja
Di dalam rumahtangga
Kucurahkan semua
Hanya untuk mu saja

Buah hati wahai permata
Besarlah kau segera
Anakku yang pertama
Riang tiada terkira
Bila ku memandangnya
Hai anakku yang pertama


5 comments:

kayteeze said...

Wah...ada gak anak teruna, he he..

Happy birthday Zaim...bertuahlah punya ibu yang amat menghargaimu.. :)

Tirana said...

Handsome nya dia...Happy birthday to Zaim...

p/s Selamat hari ibu buat Sally

sally said...

Tie,
tgh intai calun menantu nih..hehehe


Tirana,
Ensem mcm bapak dia laa..tengkiu, tengkiu..

Selamat hari Ibu juga buat Tirana.

Kujie said...

epi belated zaim..dah besau anak bujang tu

sally said...

kak Jie,
dah tinggi dari saya, nak bercakap kena langut, sakit tengkok..hehehe