Monday, April 13, 2009

Gemok la aku..

Lunch tadi ada org sponsor KFC snack plate utk sumer opis mate. Baik betul hati org tuhh..mudah-mudahan dimurahkan rezeki dan boleh sponsor kita org makan lagik...

Bila dah kenyang nih, sesambil urut perut ..tetiba teringat food calories yg terkandung dlm lunch tadik..sapa-sapa yg nak tau tentang kalori boleh klik kat sini

ayam goreng 2 ketul @ 130 kalori = 260
whipped potato 1 mangkuk @ 90 kalori
coleslaw @ 75 kalori
bun @ 100 kalori
air strawberry @ 120 kalori

Total lunch : 645 kalori (itu baru lunch!)

Breakfast pagi tadik dgn nasi goreng buatan sendiri. Biasa la kalau buatan sendiri, segala maknenek ada kt dlm nasi goreng tu.. oleh itu..

Sepinggan nasi goreng @ 660 kalori
Nescafe 1 mug @ 80 kalori
1 keping kek marble @ 340 kalori (mak ai..)

Total breakfast : 1080 kalori

Breakfast + Lunch = 1725 kalori

Huwaaaaa...belum lagi dinner malam karang!

6 comments:

© Opah De said...

Sally...makan KFC tak ajak opah pun. Ni nak merajuk ni.

kayteeze said...

Laa...gemok sikit tak pe...lepas ni gi jogging...he he...

sally said...

OD,

Meh ler balik Perak..teman banje miker makan KFC satu barrel nak?

Tie,

pasal nak jogging tu yg malas..sempuutt!

sya said...

Aduhai... kalau kira cam ni tak makan le kak sya

Kujie said...

lamaaaaaaaaaaaaaa dah tak mkn kfc
teringinlah pula

ni la org pompuan...tgok je nak...kehkehkeh

sbb tu iklan dok goda org pompuan

sally said...

kak Sya,

baru la ni la nak kira..tu pun sebab duk tengok "the biggest loser" weight loss program kt tv...hehehehe.

kak Jie,

sesekali makan memang sedap..

Lagi sedap kalau org belanja..hahahaha