Tuesday, April 7, 2009

Bingung aku!


Ari ni heboh dgn cerita dari diorang yg dioffer masuk ke C***. Kononnya depa ni tidak di benarkan mengambil cuti tahun for this year and MC also is not allowed.

Wahhh..terperanjat beruk aku ni..kalau cuti tahun tu masuk akal la jugak. Sebab bila di offer masuk ke C***, depa ni di kira pekerja baru. Tapi kalau sampai MC pun tak boleh..apa ke hal? Takkan kalau sakit pun nak suruh keja jugak..Labour Law mana tah diorang ni guna.. bingung aku! Aku ke bingung atau depa yg bingung?

6 comments:

Kujie said...

isshhh....mana buleh mcm tu..MC tu bkn kita saja2 mintak...kalau tak sihat mcm mana?

jadi apa2 yg tak elok lagi teruk

kayteeze said...

Oooiitt !

Teruk betul. Kalau sakit nanti pergi je ke ofis, bawak tilam dan bantal, tido kat situ.. Dulu kak tie pernah dpt migraine, tapi doktor kedekut nak bagi MC... Last2 kak tie tido kat ofis, boss tak leh nak kata apa pun...kih kih ..!!(topik lain lak !)

sally said...

kak Jie,

tu laa yg tak paham..Mc tu kan hak pekrja yg sakit..lain la kalau purak-purak sakit!

Tie,
a'ah..lenkali suh diorang bawa bantal tido jer kt tmpt keje..

kalau betul diorg x leh MC kalau sakit, adukan je kt pejabat buruh..baru depa tau.

classy la rumah baru Tie..tahniah!

Abang Long said...

Kena lapor pada pejabat tenaga rakyat.

Ungku Nor said...

seb baik dorang tak offer kat akak..ahakss

sally said...

abang long,

memang diorang nak kena nihh..


Kak Ungku,

hehehe..nasib baik, nasib baik!